RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

-Svertekampanje mot OVDS

(Foto: Gorm Kallestad, Scanpix)
Sist oppdatert:
Hurtigruterederiet OVDS er i hardt vær etter Økokrim-tiltale og avsløringer om massiv valutaspekulasjon. Styrelder Ole Henrik Hienn tror noen er ute etter å svekke selskapet.

For ei uke siden tok Økokrim ut tiltale mot fem tidligere og nåværende OVDS-direktører. Hurtigruteselskapet skal ifølge tiltalen ha svindlet staten for over 100 millioner kroner ved å grafse til seg urettmessig høye tilskudd til ferjedriften.

Onsdag kunne Finansavisen avsløre at rederiet tapte kjempebeløp på valutaspekulasjon på 90-tallet.

- Svertekampanje

Styreleder Ole Henrik Hienn ser lekkasjen av en intern rapport om den ville valutaspekulasjonen som en del av et høyt spill om selskapet. I et skriv til ansatte, aksjonærer og forbindelser konstaterer han at "det er noen som bevisst ønsker å skade selskapet og vårt omdømme”, melder NTB.

Overfor NTB ønsker styreleder Hienn ikke å svare på om han retter fingeren mot Tromsø-miljøet rundt Troms Fylkes Dampskibsselskap (TFDS).

- Det foregår et høyt spill om OVDS nå. Jeg vil ikke antyde hvem som står bak, men noen har helt klart interesse av å svekke oss i den vanskelige situasjonen vi er i, sier han.

Måtte gå

Daværende økonomidirektør i selskaper Stig Nerdal måtte gå i kjølvannet av valuta-tapene. Dagens toppsjef i OVDS, Tor J. Strand var på den tiden styreleder i selskapet. Den interne rapporten var bestilt av Strand og laget av selskapets egen revisor.

Torsdag er det innkalt til møte i Bedriftsforsamlingen i OVDS. Ifølge Hienn skal bedriftsforsamlingen få grundig informasjon om tiltalen fra Økokrim og valutaspekulasjonen på 90-tallet.

Planla fusjon

Bråket rundt OVDS har vekket til live flere aktører fra den bitre striden rundt fusjonsforhandlingene mellom OVDS og TFDS som strandet i siste sekund. Aksjonær Ola G. Giæver gikk ut med krav om ekstraordinær generalforsamling rett etter at tiltalen ble kjent. Han betegnet selskapet som "pill råttent".

Administrerende direktør Hans Olav Karde i Sparebanken Nord-Norge krevde tirsdag at Tor J. Strand må ta sin del av ansvaret for det påståtte bedrageriet mot staten.

- Hvis man skal ha noe ansvar og sitte i et styre, må man jo også være villig til å påta seg et objektivt ansvar for det som skjer. Som styreleder er man jo den øverste ansvarlige for driften av selskapet, uttalte Karde til NRK

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere