RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1 milliard unndratt siste året

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Bare i Oslo kan rundt 1 milliard kroner i omsetning være skjult. Hele en av ti hovedstadsbarer og -restauranter innrømmer at de har latt være å betale til skattemyndighetene.

I en fersk spørreundersøkelse foretatt av studenter ved Norges Markedshøyskole (NMH) svarer 11 prosent av Oslos barer og restauranter at de har unndratt skatter og avgifter det siste året, skriver Aftenposten

I tillegg innrømmer 7 prosent av skjenkestedene å ha brukt svart arbeidskraft i samme periode.

- Det er grunn til å tro at de faktiske andelene er høyere. I undersøkelser om slike forhold oppstår det lett skjevheter i svarene. De som driver lovlig er flinkere til å svare enn de som driver ulovlig, sier Jørn Tore Persen ved NMH til Aftenposten.

Studentene har anslått at de spurte skjenkestedene i Oslo omsetter for 4,2 milliarder kroner per år, på bakgrunn av tall fra Oslo ligningskontor. Etter dybdeintervjuer med bransjefolk og forskere anslås omfanget av skatteunndragelser til minst 10 prosent av omsetningen. Det vil si at det bare i hovedstaden unndras minst 400 millioner kroner hvert år.

På en nordisk konferanse i København i år ble det imidlertid lagt frem tall som viser at 20 prosent av omsetningen unndras. Dermed er beløpet i Oslo på rundt 1 milliard kroner, basert på anslaget fra NMH-undersøkelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere