RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

100 mill ga 12 nye jobber

100 millioner kroner har myndighetene brukt på å redusere aktiviteten i reindriften, men bare et fåtall reindriftssamer har skiftet yrke.

Ifølge Aftenposten ble 160 reindriftssamer med på omstillingsprogrammet og skulle få en årslønn på vel 100.000 kroner i fem år mens de skulle finne seg et annet levebrød. I dag er omkring 85 av dem tilbake i næringa. 12 har kommet i gang med egen næringsvirksomhet, mens nærmere 60 er trygdede eller arbeidsledige.

Som en direkte følge av omstillingsprogrammet er antall rein i Finnmark redusert med omkring 15.000 dyr.

Totalt har hele programmet kostet omkring 330 millioner kroner. Det har ført til noen nye arbeidsplasser i servicenæringen og at flere ungdommer har tatt seg utdannelse. Men statssekretær Anders Eira i Kommunal- og regionaldepartementet er ikke fornøyd.

- Vi hadde forventet mer effekt av de 330 millionene, sier Eira, som mener myndighetene ikke har nådd målgruppen og har spredd tiltakene altfor mye.

- I fremtiden vil vi ikke pøse på med statlige kroner, og vi har mer tro på lokale utviklingsselskap som kan bidra med kapital til gründere, sier Anders Eira.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere