RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

100 mister jobben i Fredrikstad

Sist oppdatert:
100 personer blir oppsagt når Borregaard-eide Denofas fettfabrikk i Fredrikstad legges ned ved årsskiftet.

Etter drift fra 1912, er det dermed over for en av Fredrikstads eldste industriarbeidsplasser som inngår i Orklas kjemiområde.

Fettfabrikken raffinerer og foredler vegetabilske og marine oljer til ulike fett- og oljeprodukter til næringsmiddel- og fôrindustrien.

- Virksomhetens markeder og rammebetingelser har de senere år utviklet seg meget negativt, og fettfabrikken har gått med betydelige driftsunderskudd til tross for gjennomførte forbedringsprosesser og tiltak for å tilføre nye produkter i fabrikken, skriver Borregaard i en pressemelding.

Søker nye eiere
Av en samlet arbeidsstokk på knapt 200 personer, mister 100 personer arbeidet. De 100 som mister jobben arbeider i dag både på fettfabrikken og det tilhørende ekstraksjonsverket. Ansiennitet gjør at flere personer som i dag er ansatt ved fettfabrikken skyver ut ansatte ved ekstraksjonsverket.

Beslutningen om nedleggelse gjelder kun fettfabrikken. Det arbeides fortsatt med å finne nye eiere til Denofas ekstraksjonsverk, som utvinner fôrmel og rå soyaolje fra soyabønner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere