RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1000 ansatte må gå i Jernbaneverket

Sist oppdatert:
Regjeringen vil konkurranseutsette store deler av Jernbaneverkets virksomhet. 1000 ansatte vil miste jobben de neste seks årene.

- Dette er en betydelig større og raskere nedbemanning enn det Jernbaneverket har foreslått, sier jernbanedirektør Steinar Killi.

Jernbaneverket har anbefalt en nedbemanning på 400 personer over en tre-års periode for å redusere overkapasiteten i eget produksjonsapparat og øke konkurranseutsettingen.

- Det er viktig at nedbemanningen og konkurranseutsettingen skjer koordinert og i riktig tempo for ikke å få doble kostnader. Dette vil være en av de viktige sakene når det nå skal utarbeides en konkret plan for gjennomføringen av konkurranseutsettingen, sier Killi.

Regjeringen går inn for at omfanget av konkurranseutsatte oppdrag skal øke vesentlig fra 2005, med sikte på videre opptrapping fram til og med 2009, da det aller meste av Jernbaneverkets produksjonsvirksomhet skal være fullt ut konkurranseutsatt.

- Formålet med regjeringens forslag om økt konkurranse er å få mer igjen for de statlige midler som bevilges til vedlikehold og drift av jernbanens infrastruktur, sier samferdselsminister Torild Skogsholm i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere