RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

10.000 rammet av SAS-streik

(www.scandinavian.net)
Sist oppdatert:
SAS har ikke klart å løse konflinkten med de ansatte i helgen. Dermed fortsetter streiken mandag. 85 avganger er innstilt.

Det ble ikke gjennomført noen forhandlinger i helgen. I tillegg til de kansellerte avgangene, fører flystreiken til over 20 forsinkelser. Også reisende fra Norge blir berørt.

– En vanlig mandag morgen reiser 10.000 passasjerer med SAS, så det er det egentlige antallet som er rammet, sier Anders Ehrling, sjef for SAS Sverige, til det svenske nyhetsbyrået TT.

Allerede før helgen ble det klart at SAS ville avlyser fem rundturer mellom Oslo og Stockholm mandag morgen.

Det er rundt 1.700 svenske stuere, teknikere og mekanikere som er i streik. Alle de streikende er ansatte tilknyttet SAS gjennom Scandinavian Technical Services og Scandinavian Ground Services.

Konflikten har oppstått blant annet fordi de svenske stuernes fagforening, Transport, har bedt om en lønnsforhøyelse på 775 svenske kroner i måneden for sine medlemmer. Dette er flyselskapet ikke villig til å gi på bakgrunn av SAS-konsernets millionunderskudd.

Streiken rammer også SAS’ datterselskaper Braathens, SAS Comuter, Widerøe, Snowflake og Blue 1. Selskapet Skyways berøres imidlertid ikke av streiken. Det er anslått at streiken koster SAS rundt 14 millioner kroner dagen.

På streikens første dag, sist fredag, måtte mellom 6.000 og 8.000 reisende endre sine reiser eller velge andre flyselskaper på grunn av streiken ved 13 svenske flyplasser fra klokken fem til ti om morgenen.

Dersom det ikke lykkes å komme fram til en løsning gjennom forhandlinger, kommer streiken til å pågå hver fredag og mandag morgen i tiden som kommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere