RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Montasje.

128 bedrifter konkurs - på en uke!

Sist oppdatert:
Antall konkurser vokser i rekordfart. Siste uken i februar måtte 128 bedrifter kaste inn håndkleet.

Konkursbølgen som sveiper over landet har så langt i år slått bena under mer enn 900 norske foretak, og lite tyder på at vi går mot roligere tider.

Ferske tall Nettavisen har fått tilgang til viser at hele 540 selskap gikk konkurs eller ble tvangsopppløst i årets første måned. 500 selskaper møtte sin endelige skjebne i februar. I siste uken av februar gikk hele 128 nye foretak over ende på landsbasis.

Jevnt over hele landet
Konkursene er jevnt fordelt på landets fylker, viser tallene fra det globale analyseselskapet Dun & Bradstreet (D&B).

Har du mistet jobben i finanskrisen? Tips oss i Nettavisen her

Det er fortsatt de konjunktursensitive bransjene bygg og anlegg, samt restauranter og kafeer som sliter mest. I tillegg har norske klesbutikker fått en tredjeplass på den ferske dødslisten, sier markedsdirektør Kjell-Ola Kleiven i D&B’s morselskap Bisnode til Nettavisen.

Privatøkonomien går med i dragsuget
En klar trend i de siste tallene fra D&B er at godstransport på vei ligger på niende plass når det gjelder konkurser innen selskapsformene AS og ASA, mens den samme bransjen ligger oppe på fjerdeplass når det gjelder konkurser totalt sett.

- Dette skyldes at mange av transportforetakene er organisert som enkeltmannsforetak, en foretaksform som kjennetegnes ved at eier i konkurstilfeller står personlig ansvarlig. En konkurs her betyr som oftest at grunderens privatøkonomi går med i dragsuget, sier Kleiven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere