RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: helse bergen

150 mill. ekstra til Helse Vest

Sist oppdatert:
Helse Vest er bønnhørt, og får 150 millioner kroner ekstra neste år.

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) la klokka 10 fredag frem regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år. Blant budsjettvinnerne er sykehusene, som får hele 2,2 milliarder kroner ekstra til drift og investeringer.

Helse Vest har i lang tid klaget over skjevfordeling mellom helseforetakene, og gitt klar beskjed om at de ikke klarer å drive innen de gitte rammene. Nå er de bønnhørt. Regjeringen har bevilget 265 millioner kroner til å rette over skjevfordelingen. 150 millioner kroner av dette går til Helse Vest.

Her kan du lese mer om Hordalands-tiltak i budsjettforslaget.

Bybane og Ringvei Vest
Regjeringen legger i sitt budsjettforslag opp til å bevilge 497 millioner kroner til Bybanen i Bergen. Av dette er 475 millioner bompenger.

Ringvei vest er også prioritert, med 232 millioner kroner. Av dette er 210 millioner kroner bompenger.

Regjeringen har satt av 55 millioner kroner til å ferdigstille arbeidet ved ferjekaiene Halhjem og Sandvikvåg. Strekningen skal betjenes med gassferger fra 1. januar.

Utbedringen av E39 over Stord fortsetter. Regjeringen har satt av 12 millioner bompengekroner til dette arbeidet.

Skal du kjøre nordover fra Bergen, kan du høsten 2008 glede deg over en mye bedre E39 gjennom Romarheimsdalen. Regjeringen har bevilget 35 millioner kroner til dette arbeidet neste år.

- Byggestopp i Bergen
Universitetet i Bergen får 30,3 millioner kroner mindre neste år.

- Dette er et nedslående budsjett sett fra universitetet sin side, sier universitetsdirektør Kåre Rommetveit til NRK Hordaland.

Ifølge regjeringens forslag skal det ikke bevilges midler til nye stipendiatstillinger i 2007. Budsjettforslaget innebærer heller ingen bevilgninger til nye bygg i sektoren, noe som blant annet betyr at det ikke blir oppstart for nytt odontologibygg i 2007 heller.

Også de ansatte i Gulating lagmannsrett er skuffet, etter at det ble klart at regjeringen heller ikke i 2007-budsjettet har funnet penger til oppstart av nytt bygg i Bergen.

- Bergen by og bergenserne har i flere år gått og ventet på igangsettelsen av flere viktige statlige byggeprosjekter i Bergen. Til vår store overraskelse velger regjeringen å utsette byggingen av samtlige nye statlige byggeprosjekter i byen, sier byrådsleder Henning Warloe i en kommentar til budsjettforslaget.

I tillegg til utsettelsen av odontologibygget og lagmannsretten, er det klart at det heller ikke bevilges penger til nybygg for Kunsthøyskolen i Bergen og Høyskolen i Bergen.

- Dette er trolig det dårligste budsjettet i historien for Høgskolen i Bergen, sier rektor Eli Bergsvik og høgskoledirektør Nils Mæhle i en pressemelding.

- Det som så ut til å bli tidenes bygge-boom, er nå blitt til full bygge-bom! Selv om dette er en regjering med et flertall bak seg i Stortinget, vil byrådet oppfordre Stortinget og stortingsgruppene til å rette opp regjeringens manglende evne til å satse på blant annet høyere utdanning, som disse utsettelsene er en konsekvens av, sier Warloe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere