RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

150 Odfjell-ansatte får fyken

Sist oppdatert:
Riggselskapet Odfjell Drilling har for lite å gjøre. Ifølge administrerende direktør Kjetil Lenning vil 150 personer trolig bli oppsagt.

En av årsakene er at Odfjell-riggen Deepsea Bergen om få måneder går over fra norsk til britisk side av Nordsjøen for å utføre boreoppdrag der. Det betyr at mesteparten av mannskapet ombord byttes ut med briter.

Odfjell Drilling vil få driftskostnadene kraftig redusert ved å bytte ut norske ansatte med britiske når Deepsea Bergen flyttes over til den vestlige delen av Nordsjøen. Norske riggarbeidere jobber vanligvis to uker på og fire uker av, mens kollegene på britisk side kun har en hvileperiode på to uker.

- Den andre grunnen er at ConocoPhillips reduserer sin boreaktivitet i sommer, sier administrerende direktør Kjetil Lenning i Odfjell Drilling til Offshore.no.

Til TV 2 Nettavisen opplyser Lenning at maksimalt 190 personer kan bli oppsagt som følge av innskrenkningene, men at selskapet jobber med alternative prosjekter som kan redde noen titalls jobber,

- Nettoeffekten blir rundt 150 stillinger, sier han.

100 personer har allerede mottatt oppsigelsesvarselet fra sin arbeidsgiver.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere