RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

150.000 i bot for Bernander

Sist oppdatert:
NRK-sjef John G. Bernander får 150.000 kroner i bot for å ha sendt et Brennpunkt-program om politiets etterforsningmetoder i NOKAS-saken.

Det melder NRK.

Til retten
Bernander selv sier han ikke vil vedta boten, og dermed havner saken i retten.

Kringkastingssjefen fikk forbud av Namsretten å sendte det omstridte Brennpunktprogrammet i oktober, fordi det ville utsett Christer Tromsdal for «overhengende livsfare», dersom det ble kjent at han var politiinformant.

Dermed vedtok Namsretten å stoppe Brennpunkt-programmet "Jakten på Nokas-pengene". Det falt ikke i god jord hos Bernander, og NRK-sjefen vedtok å likevel sende dokumentaren.

Sensur
Leder i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold støttet Bernanders avgjørelse.

- Jeg mener det var riktig å sende dokumentaren. Det er en relativ uvanlig beslutning å overprøve en namsrettslig kjennelse. Men så lenge kringkastningssjefen mener dette er en uakseptabel sensur, og han føler seg sikker på at det riktig og forsvarlig å gjøre det, så mener jeg det var riktig å sende det, sa Kokkvold til TV 2 Nettavisen i oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere