RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

150.000 spiser Grandiosa på julaften

Sist oppdatert:
Overraskende nok trosser svært mange nordmenn pinnekjøtt- og ribbetradisjoner, og velger Grandiosa på selveste julaften.

Nordmenn vil i løpet av inneværende år spise nesten 50 millioner dypfryste pizzaer, opp 10 millioner siden toppåret 2003. Nye tall viser i tillegg at 150.000 personer også spiser Grandiosa på julaften, opplyser Stabburet i en pressemelding.

Hva spiser du på julaften?
Pinnekjøtt
Torsk
Ribbe
Grøt
Lutefisk
Kalkun
Grandiosa
Taco
Kebab
Chillinøtter
Bare kaker
Annet

Se resultat

Selv om kalenderen viser desember og den tradisjonelle julematen settes på bordet, legger dette ingen demper på pizzalysten. De siste ukene før jul øker pizzasalget med nesten 40 prosent sammenlignet med en normaluke, og det er særlig Grandiosa det går i.

En undersøkelse fra ACNielsen viser at vi ligger i verdenstoppen når det gjelder pizzaforbruk. Hver nordmann spiser i gjennomsnitt 5,4 kilo dypfryst pizza per år. Det er et langt hopp ned til nummer to på listen, som er Tyskland med 2,1 kilo per person.

Svenskene og finnene spiser henholdsvis 1,1 kilo og 0,5 kilo.

Pizzadirektør Inger Johanne Solhaug i Stabburet forteller at vi totalt vil bruke over 1,3 milliarder kroner på dypfryst pizza i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere