RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

200.000 oljekroner per nordmann

Sist oppdatert:
Oljefondet var i første kvartal verd svimlende 915 milliarder kroner, hvilket betyr at hver og en av oss har 200.000 oljekroner på bok.

Verdien av Petroleumfondets verdipapirportefølje økte med 70 milliarder i løpet av årets første tre måneder.

Oljefondet hadde en avkastning på 2,9 prosent i løpet av årets tre første måneder.

– Et godt kvartal både i absolutt avkastning og meravkastning, slo visesentralbanksjef Jarle Bergo fast da han presenterte fondets kvartalsresultat mandag, melder NTB.

Friske penger

Økningen fra årsskiftet skyldes dels tilførsel av nye, friske oljepenger på 22 milliarder og avkastning i kapitalmarkedene på 26 milliarder. Dessuten utgjør svekkelsen av kronekursen 22 milliarder kroner.

I første kvartal 2004 var periodeavkastningen av Statens petroleumsfond 2,9 prosent målt i den valutakurven som svarer til sammensetningen av Petroleums­fondets referanseportefølje, melder Norges Bank i en pressemelding.

Oppgang

Det var oppgang i alle de tre globale aksjemarkedene, og avkastningen på aksjeporteføljen var 3,8 prosent. Avkastningen på porteføljen av obligasjoner var 2,2 prosent.

I første kvartal 2004 var avkastningen på Petroleumsfondets ordinære portefølje 0,24 prosentpoeng høyere enn avkastningen på den referanseporteføljen som Finansdepartementet har definert.

Miljøfondet

Avkastningen på Miljøfondet var i første kvartal på 4,1 prosent målt i referanseporteføljens valutakurv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere