RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

23,5 milliarder i utbytte

Ingen har tjent mer penger i tankmarkedet enn John Fredriksen.

Neste uke får aksjonærene i Frontline utbetalt utbytte for tredje kvartal 2005 på 10 kroner per aksje, skriver Finansavisen.

Det er da den 18. utbetalingen i løpet av de tre siste årene, som tilsammen beløper seg til 313 kroner per aksje. Tankrederiet har dermed utbetalt 23,5 milliarder kroner i utbytte. Rundt ni av disse milliardene har tilfalt Fredriksen.

I går sluttet Frontline-aksjen på 281,50 kroner, men ville vært mye høyere uten de rundhåndete utbyttene skipsrederen har delt ut. Dersom en korrigerer for utbytte, og tar som forutsetning at det også ble reinvestert i Frontline, ville aksjekursen vært oppe i 680 kroner, mener avisen.

Samtidig er det utbyttebetalingene som i stor grad har vært med på å gjøre aksjen til en av de seneste årenes desiderte vinnere.

Tankmarkedet har i fjerde kvartal vært meget sterkt, og utbytte for fjerde kvartal som vil bli annonsert i februar, ventes å overstige utbetalingene for tredje kvartal med god margin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere