RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

3.000 sanger på mobilen

Sist oppdatert:
Til neste år vil du kunne kjøpe mobiltelefoner som har plass til 12 gigabyte, eller rundt 3.000 sanger.

Harddiskprodusenten Seagate merker presset fra flash-minne på håndholdte enheter, og jobber hardt for å forbedre egenskapene på sine egne produkter. Mot slutten av året vil de komme med en harddisk på én tomme som rommer hele 12 gigabyte, skriver TG Daily.

Selskapet har allerede én-tommersdisker, men den nye generasjonen av disker skal ifølge selskapet ha høyere kapasitet, bruke mindre strøm, være fysisk mindre (les: tynnere) og tåle langt røffere behandlign. Den skal for eksempel fint kunne slippes på betong fra halvannen meter.

Diskene, som vil få navnet ST1.3, vil havne i mp3-spillere mot slutten av året. Ifølge TG Daily er det først snakk om spillere fra iRiver og Phillips, og på nyåret vil vi også se produktene i mobiltelefoner.

De beste telefonene på markedet i dag har tre gigabyte lagringskapasitet, men både Nokia og Sony Ericsson har annonsert telefoner med fire gigabyte. Om et år vil vi altså kunne tredoble dette.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere