RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

35 leverandører kutter i strømprisen

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Strømprisene faller for sjuende uke på rad. Bare i løpet av den siste uka har hele 35 strømleverandører varslet kutt i prisene. Her ser du de aller billigste.

Mer regn enn normalt har lettet på stemningen i kraftmarkedet. Frykten for at vi skal oppleve krisetilstander som forrige vinter, har blitt dempet av meldinger om stadig mer vann i magasinene.

Konkurransetilsynet opplyser overfor TV 2 Nettavisen at 35 leverandører har varslet prisendringer den siste uken, og til tross for at temperaturene faller, er det priskutt som er gjengangstonen.

Regntung uke hjelper
Snittprisen av de varslede prisene fra strømleverandørene rundt om i landet ligger nå på 46,53 øre per kilowattime. Det er godt over 2 øre lavere enn den prisen leverandørene tok i august.

- Situasjonen er blitt langt bedre. Bare forrige uke innebar en vesentlig forbedring i ressurssituasjonen over hele Norden. Og fortsatt har vi flere kjernekraftverk og termiske verk som vil komme tilbake i produksjon i nær framtid, som vi avhjelpe ytterligere, sier analysesjef Eylert Ellefsen i Markedskraft til TV 2 Nettavisen.

Markedet forventer prisfall
Trolig vil du kunne glede deg over ytterligere prisfall de kommende ukene. Prisforventningene på kraftbørsen Nord Pool viser en fortsatt nedadgående tendens fram til november. Terminprisene for perioden fra januar til april ligger nå på 27,8 øre per kilowattime – det er 1,2 øre lavere enn i forrige uke.

Mens gjennomsnittsprisen på Nord Pool i august endte på 27,4 øre, spår markedet en snittpris på 25,6 øre i oktober. Det betyr at leverandørene trolig vil få rom til å senke prisene ytterligere før vinteren setter inn.

Mye å spare
Samtlige strømleverandører i landet ligger nå med en pris under 50 øre kilowattimen. Flere har kuttet betydelig i prisene den siste uken.

SFE Kraft har nær senket prisen med 5 øre den siste uken.

- Det er ikke vanlig at prisen går ned nå, men så har vi heller ikke hatt et vanlig strømår. Vi har hatt rekordhøye priser gjennom sommeren, og med denne prisnedsettelsen er vi tilbake på det nivået vi hadde rundt midten av juni, sier direktør i SFE Kraft, Jarle Birkeland til TV 2 Nettavisen.

Forskjellen mellom dyrest og rimeligst blant de landsdekkende leverandørene er nå 7 øre. Holder den forskjellen seg gjennom et år vil det utgjøre 1400 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere