RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

3500 norske sjøfolk kan få fyken

3500 sjøfolk i de norske fergerederiene Color Line og Fjord Line kan bli stående på kaia når statsstøtten forsvinner neste år, hevder rederne.

Statsstøtten til norske sjøfolk i fergerederiene har vært en het politisk potet i flere år. Nå har Stortinget bestemt seg for å fjerne ordningen. Det kan koste 3500 sjøfolk jobben, mener rederiene selv, skriver Aftenposten.

Mye tyder på at både Color Line og Fjord Line vil flagge ut når ordningen fjernes ved utgangen av 2005. Rederiene håpet på en løsning i forbindelse med stortingsbehandlingen av Skipsfartsmeldingen i vår, men kom ikke i mål. Nå håper de på en gjeninnføring av statsstøtten i budsjettet for 2005.

- Vi har ingen offisiell kommentar før vi ser statsbudsjettet, sier informasjonsdirektør Helge Otto Mathisen i Color Line.

sIfølge informasjonsdirektør Atle Kvamme i Fjord Line er det et alternativ å flagge skipene ut til Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS), men det kommer an på hva myndighetene legger i en slik omregistrering. Svært mange NIS-skip har i dag kun norske offiserer, mens mannskapene er utlendinger fra lavkostland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere