RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

3M senket Dow Jones

Sist oppdatert:
Skuffende framtidsutsikter for 3M sendte Dow Jones ned til et rekordlavt nivå mandag. Det er to måneder siden industriindeksen stengte så lavt.

Markedet tok det med ro mandag, i påvente av sentralbanksjef Alan Greenspans halvårstale for Kongressen denne uken.

Trolig kommer Greenspan til å forsikre de folkevalgte om at det ikke er noen grunn til å uroe seg over økonomien, og at renten må settes gradvis opp for å sikre en sunn utvikling.

- Alles øyne vil være på Greenspan. Det største usikkerhetsmomentet er faren for økte oljepriser og frykten for at sentralbanken vil sette opp renten for mye og for fort, sier Peter Cardillo, markedsanalytiker og sjefstrateg i SW Bach & Co, til Reuters.

Kjøper seg opp
Verktøyprodusenten Black & Decker Corp. steg til rekordhøyder etter at det ble kjent at selskapet kjøper konkurrenten Pentair Inc. for 775 millioner dollar. Selskapet kunne også melde om et 61 prosents økning i overskuddet i andre kvartal.

Aksjen skjøt i været og steg totalt med 12 prosent mandag.

3M, som produserer alt fra post it-lapper, Scotch tape til medisiner, sendte Dow Jones rett ned da selskapet la fram sine forventninger til inntjening i tredje kvartal, fordi disse lå under det markedet hadde ventet.

Selskapet venter også at inntjeningen i 2004 under ett kan bli lavere enn antatt.

3M-aksjen falt også med over 5 prosent og trakk med seg både Dow Jones og S & P-indeksen.

Nøkkeltallene
Industri-indeksen Dow Jones falt med 45,72 poeng eller 0,45 prosent til 10094,06 poeng. Det er det laveste siden 24. mai.

Det gikk ikke noe bedre for den bredere Standard & Poor 500-indeksen som sank med 0,49 poeng eller 0,04 prosent til 1100,90 poeng, også det laveste siden 24. mai.

Teknologitunge Nasdaq gikk imidlertid motsatt vei. Indeksen steg med 0,68 poeng eller 0,04 prosent til 1883,83 poeng, melder Reuters.

Det var først og fremst Microsoft som løftet Nasdaq. Microsoft-aksjen steg 2 prosent i dag etter at Goldman Sachs-analytiker Rick Sherlund snakket varmt om selskapets utsikter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere