RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

40 norske selskaper i Iran

Sist oppdatert:
Mer enn 40 oljerelaterte norske selskaper forsøker å karre til seg en bit av det iranske oljeeventyret.

Begge de to norske oljelokomotivene, Statoil og Hydro, har skaffet seg et fotfeste i Iran. I kjølvannet følger et kobbel av norske leverandørbedrifter til oljesektoren. 40 norske selskaper har eller forsøker å skaffe seg oppdrag i Iran, ifølge Aftenposten.

Stiftelsen Intsok, som er et initiativ velsignet av Olje- og energidepartementet, har åpnet mange dører for norske leverandører. Intsok-direktør Werner G. Karlsson sier han ikke tror Statoils mulige korrupsjonssak i Iran vil legge noen demper på norske bedrifters iver etter å gjøre forretninger i landet.

I 2001 leverte norske bedrifter varer og tjenester til Iran for 1,7 milliarder kroner, ifølge Karlsson. I en innledende fase får bedriftene gratis råd av Intsok. Deretter må de selv gjøre avtaler med eventuelle konsulenter. Intsok bruker selv en rådgiver som er ansatt ved den norske ambassaden i Teheran.

Aker Kværner, ABB Offshore Systems, Kongsberg Simrad og Hydralift er blant de norske selskapene som forsøker å få en bit av det iranske oljeeventyret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere