RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

50 prosent på et halvår

Sist oppdatert:
Rekordene faller som fluer på Oslo Børs om dagen. Full fart i oppdrettsnæringen trakk hovedindeksen til ny årsbeste igjen.

Hovedindeksen på Oslo Børs satte også onsdag ny årsbeste. Oppgangen på 0,84 prosent ga en sluttnotering på 155,92 poeng. Det siste halvåret har hovedindeksen økt over 50 prosent. Siden nyttår er oppgangen 35,3 prosent.

I dag som i går er det lakseaksjene Fjord Seafoods og Pan Fish som har stått i front for oppturen. Aksjene endte opp henholdsvis 18,22 og 14,29 prosent.

Litt tyngre var det for Domstein-aksjen, som endte dagen opp 1,25 prosent.

Av de virkelig store selskapene fikk Telenor et løft på 1,53 prosent. Usikkerheten rundt den tredje UMTS-konsesjonen er blåst av veien og tirsdag kveld ble det omsatt 8 500 Telenor-aksjer på Nasdaq-børsen. Til tross for at volumet knapt er målbart i forhold til de 547 millioner aksjene som byttet eier i Oslo var gårsdagens omsetning i New York blant de høyeste selskapet har opplevd.

Tandberg økte verdien med 3,45 prosent onsdag og Aker Kværner og Norske Skog hadde også en svært hyggelig dag.

På en dag da 81 aksjer steg i verdi var det langt større avstand mellom taperne. 36 selskaper endte dagen på taperlisten. Blant dem utmerket panteselskapet Tomra seg med et fall på 2,08 prosent. Tomra steg kraftig i begynnelsen av uken, men onsdag sa Spar-kjeden at de ikke planlegger store investeringer i Tyskland med det første. Dermed fikk den tidligere gladmeldingen fra Tyskland seg et kraftig skudd for baugen.

Orkla måtte også tåle et fall på drøye en prosent, mens Frontline stoppet ned 0,19 prosent.

SAS startet dagen godt, men klarte ikke å holde tendensen utover dagen. Da børsen stengte var aksjen ned 2,27 prosent.

Hovedindeksen stoppet på årsbeste, 155,92 poeng. Det er 0,84 prosent over gårsdagens sluttnotering. Det ble omsatt aksjer for 3,4 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere