RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

5.000.000.000 SMS-er hver måned

Sist oppdatert:
Amerikanerne tok sent i bruk SMS-teknologien, men har nå oppdaget fordelene. Nå taster de som aldri før.

Fem milliarder meldinger hver måned, eller over 166 millioner meldinger om dagen. Det er så glad amerikanerne har blitt i SMS. Dette til tross for at teknologien ikke har blitt like selvfølgelig der som i Norge. I USA var det ikke teknisk mulig å sende tekstmeldinger mens vi her i Norge kastet oss over teknologien på 90-tallet.

- Mens vi i USA har ligget langt bak resten av verden, så tar vi med stor fart igjen forspranget, sa Greg Wilfhart i SMS.ac til Newsfox.

2 kroner dagen for SMS
Det er særlig de unge som har tatt i bruk SMS-muligheten. Mye av årsaken til populariteten er trolig prisen. De fleste mobilselskapene i USA lar sine brukere sende så mange meldinger de ønsker for drøye 60 kroner i måneden.

USA har også tatt i bruk personlig SMS-markedsføring, noe som i Norge ikke har tatt helt av.

Mer populært i England
Selv om volumet i det amerikanske markedet er helt overveldende, opplever England en SMS-boom. Engelskmennene sender nå 2,5 milliarder tekstmeldinger i måneden, som er det høyeste nivået de noen gang har målt. Dette er halvparten så mange meldinger som i USA, men kun med 20 prosent av folketallet.

Norge på topp
Det totale volumet i Norge på SMS-meldinger kan ikke måle seg med USA og England. Derimot er vi overlegne på antall meldinger per person. I 2004 sendte vi i gjennomsnitt 304 millioner tekstmeldinger hver måned.

Amerikanerne som nå skryter av sin SMS-økning, må altså firedoble sitt tekstmeldingsforbruk for å komme opp til norske tilstander.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere