RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

650 millioner i inntekt

Norske ansatte i de to meglerhusene ABG Sundal Collier og Enskilda Securities har hentet ut oppunder 650 millioner kroner i godgjørelser de siste tre årene.

En betydelig del av det voldsomme beløpet er hentet ut som kapitalinntekt, som «bare» skattlegges med 28 prosent. Det skriver Dagens Næringsliv.

Gjennom å etablere såkalte indre selskaper har toppene i de to meglerhusene kunne betale ut godtgjørelse som utbytte i steden for lønn. Men nå kikker skattemyndighetene nærmere på denne løsningen.

Ifølge skattemyndighetene er det ikke samsvar mellom de enorme beløpene som er betalt ut i utbytte, og det som eierne av de indre selskapene har betalt inn i aksjekapital. Dermed ønsker myndighetene å omgjøre utbetalingene fra kapitalinntekter til lønnsinntekter.

Dersom skatteetaten når frem med sine krav, vil de 38 deltakerne i de indre selskapene få en skattesmell på flere titalls millioner kroner. Toppsjefene i ABG Sundal Collier og Enskilda ønsket i går ikke å kommentere opplysningene overfor Dagens Næringsliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere