RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

800 Hydro-jobber kan gå tapt

Sist oppdatert:
Norsk Hydro kutter kostnadene med inntil 400 millioner kroner i året ved selskapets aluminiumsverk i Norge. 800 stillinger kan bli fjernet.

De tillitsvalgte ved de fire verkene i Sunndal, Høyanger, Årdal og Karmøy fikk den lite trivelige beskjeden tidligere fredag. Ved 15-tida sendte Hydro ut en egen pressemelding om den planlagte nedbemanningen.

Kutter kostnader

De 800 stillingene som nå kan forsvinne, kommer i tillegg til de arbeidsplassene som går tapt når den såkalte Søderberg-teknologien fases ut.

Tidligere denne uka fikk de Årdal-ansatte vite at 285 av de 800 arbeidsplassene der vil forsvinne, ifølge NTB. Ved Karmøy forsvinner rundt 200 av 1.100 stillinger, mens de resterende kuttene fordeles på Sunndal og Høyanger.

Omstillingen skal være gjennomført allerede tidlig neste år, og målet er å kutte de årlige kostnadene med 350 - 400 millioner kroner uten at produksjonen reduseres.

- Tjener for lite

Hydro-sjef Eivind Reiten understreker at selskapet fortsatt vil satse på aluminiumsproduksjon i Norge, men at kostnadene ved de norske verkene må ned.

- Hydro satser tungt på aluminium i Norge og vil gjøre alt som er mulig for å sikre at de norske virksomhetene er konkurransedyktige internasjonalt. Imidlertid viser sammenlikninger med både internasjonale og andre norske metallverk at det er for lav produktivitet ved verkene, sier han.

- De tiltakene vi nå setter i verk er helt nødvendige for å kunne sikre grunnlaget for videre lønnsom drift ved aluminiumverkene i Høyanger, Årdal, Karmøy og Sunndalsøra, tilføyer generaldirektøren.

Vedtaket som ble fattet på Hydros styemøte fredag skal nå oversendes bedriftsforsamlingen for endelig godkjenning.

De ansattes representanter i styret sier seg enig i behovet for en omlegging av driften, men mener omleggingen kunne vært gjennomført uten å kutte staben med 800 personer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere