RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

90.000 uten jobb i april

Sist oppdatert:
Ledigheten er på vei ned. Drøyt 90.000 nordmenn var uten jobb ved utgangen av april, det er færre enn på samme tid i fjor.

Ved utgangen av april var det registrert 90.571 personer helt arbeidsledige, tilsvarende 3,8 prosent av arbeidsstyrken.

Det viser foreløpige tall fra Aetat.

Ved utgangen av foregående måned var ledighetsraten 3,9 prosent. Korrigert for sesongsvingninger var tallene uendret.

- Korrigert for vanlige sesongmessige svinginger har arbeidsledigheten vært stabil de siste månedene, sier arbeidsdirektør Inger-Johanne Stokke i en kommentar.

Det har vært nedgang i arbeidsledigheten de siste månedene blant personer med yrkesbakgrunn fra bygg og anlegg og industri. Samtidig øker ledigheten blant personer som arbeider i helse, pleie og omsorg og innen undervisning og administrativt arbeid.

- Sysselsettingen i både privat og offentlig sektor er stabil. Dette viser at virksomhetene er avventende med hensyn til å etterspørre arbeidskraft. Det er nå viktig å få lønnsoppgjøret i havn med et resultat som bidrar til å øke konkurranseevnen og styrke sysselsettingen, sier arbeids- og administrasjonsminister Morten Andreas Meyer i en kommentar.

Samtidig viser Statistisk sentralbyrås tall som ble offentliggjort i går at sysselsettingen har endret seg lite de tre siste månedene.

TV 2 Nettavisen kommer med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere