RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ABB holder koken etter salg

Sist oppdatert:
Salget av ABBs olje- og gassdivisjon til en gruppe finansielle investorer får ingen umiddelbare konsekvenser for de 3.500 ansatte i Norge.

Tirsdag morgen kom beskjeden om at størstedelen av ABBs olje- og gassdivisjon med 7.500 ansatte selger til en amerikansk investorgruppe. Nesten halvparten av divisjonens ansatte jobber i Norge.

De ansatte ble informert om intensjonsavtalen mandag ettermiddag. Foreløpig er det ikke kommet noen signaler om at salget vil få konsekvenser for antall ansatte i Norge. Det sier hovedtillitsvalgt Trond Skre ved ABBs offshore-verft i Haugesund til TV 2 Nettavisen. Verftet i Haugesund har til sammen 1.400 personer på sin lønningsliste.

Rasmus Sunde, som i dag er sjef for ABB Offshore Systems, blir leder for virksomheten som inngår i ABB Offshore Systems også etter salget. Hovedkontoret skal fortsatt være i Norge. Sunde sier han er tilfreds med avtalen om å selge til investorgruppen bestående av Candover, JP Morgan Partner og 3i.

- Vi kan med dette få finansielt sterke eiere som ønsker å satse videre innen olje- og gassmarkedet, sier han.

Foruten ABB Offshore Systems, omfatter salget Houston-baserte ABB Vetco Gray og den internasjonale virksomheten innen vedlikehold og modifikasjon, samt ABBs olje- og gassaktiviteter i Brasil.

- Vi er allerede blant de fremste aktørene i verden på våre områder. Med finansielt sterke og globale eiere som Candover, JP Morgan Partner og 3i forventer vi at det vil skape nye muligheter for Offshore Systems så vel i Norge som på det internasjonale olje- og gassmarkedet, sier Sunde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere