RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Acta nærmer seg Thon

På kort tid har selskapet blitt Norges tredje største eiendomsforvalter, og nå har Acta kjøpt 3.400 leiligheter i Sverige for den 1,8 milliarder. Dermed haler de innpå eiendomskongen selv, Olav Thon.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Det er bare Vital/Gjensidige og Olav Thon som er større i det norske eiendomsmarkedet. Nå har Acta gjort sin hittill største eiendomshandel med kjøpet av Graflunds Invest.

- Det er i alle fall det desidert største kjøpet vi har gjort, og det blir vel en av de største eiendomstransaksjonene i Norge i år, sier Acta-direktør Geir Inge Solberg til Dagens Næringsliv.

Eiendomsselskapet satser knallhardt i Sverige, og har på to år kjøpt eiendom hos söta bror for seks milliarder kroner. Solberg sier til avisen at i Norge er prisene for høye i forhold til leieinntektene.

Etter det nye oppkjøpet forvalter Acta nå eiendommer for 14 milliarder kroner. Målt i årlige leieinntekter begynner selskapet nå å nærme seg Olav Thon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere