RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Acta tar Manhattan

Sparekonsernet Acta kjøper seg nå inn i Manhattan, og betaler 500 millioner kroner for å bli hovedeier i næringseiendom.

Acta har siden 1999 vært svært aktive i markedet for syndikalisering av eiendomsmarkedet i Norge og Sverige. Men siden 2005 har selskapet også satset mye i det tyske markedet, og i en børsmelding melder selskapet at de har investert store summer i eiendomsmarkedet i Tyskland.

Nå har Acta gjort sitt første prosjekt i USA. De Acta-kontrollerte selskapene Næringsbygg Holding 3 AS og Kommersiella Fastigheter Holding 3 AB, der Actas kunder er eiere og hvor Acta har styringen, har nå gått inn i en eiendom på Manhattan.

De to selskapene har sikret seg en eierandel på 75 prosent i en 24 etasjers næringsbygning etter å ha betalt 500 millioner kroner. Selgeren vil fortsatt sitte med en eierandel på 25 prosent.

- Gjennomføringen av den første eiendomstransaksjonen i USA representerer en milepæl for Acta. Det siste året har vi jobbet aktivt for å øke antall markedet vi kjøper eiendommer i, og vi jobber for øyeblikket med prosjekter i Norge, Sverige, USA, Tyskland samt andre land på kontinentet for å gi våre klienter en god og sikker strøm av høykvalitets eiendomsinvesteringer, sier adm. direktør Simen Mødre i Acta i en pressemelding.

Acta, som har syndikalisert eiendomstransaksjonen, tar et gebyr på seks prosent av verdien på transaksjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere