RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot å binde hele lånet

Ekspertene mener den beste løsningen hvis du vurderer å binde renten på boliglånet, er å inngå en fastrenteavtale for deler av lånet over fem år.

- De som har stram økonomi og er sårbare for renteøkninger, bør vurdere fastrente nå, sier seniorrådgiver Ommund Braut i Norsk Familieøkonomi til Aftenposten.

Han mener det er mye mindre risiko å binde renten nå enn før, ettersom sannsynligheten for et lavere rentenivå er liten.

Braut mener uansett at du ikke bør binde hele boliglånet, og at du minst bør binde i fem år. På denne måten får du fleksibilitet hvis du for eksempel skal refinansiere.

- Men binding på tre år eller mindre er lite smart nå. Da er flytende rente langt bedre, påpeker Braut.

Ifølge utlånssjef Leif Bø Sparebank 1 SR-Bank er det stadig flere som vil gå inn i fastrenteavtaler. Også Bø mener rentebinding er en god løsning hvis du er avhengig av en trygg og forutsigbar økonomi. Helst bør avtalen gjelde for inntil 60 prosent av samlet gjeld over fem eller ti år. Spesielt unge bør vurdere rentebinding.

Analytiker Erlend Lødemel i DnB NOR Markets ser for seg at boliglånsrentene vil være på rundt seks prosent i 2009, altså omtrent det dobbelte av dagens nivå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere