RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot fakturasvindlere

Foto: TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Ferietiden er høysesong for fakturasvindlere. De spekulerer i at sjefene er på ferie, mener Bedriftsforbundet.

Bedriftsforbundet advarer bedrifter mot fakturasvindlere og uryddige salgsfremstøt.

- Ferietiden er høysesong for tvilsomme katalogfirmaer og andre som driver uryddig markedsføring. De spekulerer i at sjefene er på ferie. Metodene blir stadig mer utsøkte og virksomheten griper mer om seg, sier administrerende direktør Tom Bolstad i en pressemelding.

Over en milliard
En undersøkelse gjennomført av Bedriftsforbundet viser at nesten seks av ti ledere av små og mellomstore har mottatt falske fakturaer det siste året. Summen på fakturaene ligger i gjennomsnitt på 6.600 kroner. I alt blir det forsøkt svindlet for over en milliard kroner årlig.

- Mitt råd er at næringsdrivende har gode rutiner på hvem som håndterer salgshenvendelser og dobbeltsjekker alle fakturaer før de blir betalt. Utstedelse av falske fakturaer er i strid med markedsføringsloven. Bedriften må ikke la seg skremme av trusler om inkasso fra firmaer som forsøker å inndrive tvilsomme regninger, sier Bolstad.

Vanskelig å bevise
Fakturasvindlere benytter seg i av flere metoder. Fakturasvindling startet med katalogfirmaer, men nå dreier det seg ofte om bruk av navn på firmaer og produkter som lett kan forveksles med etablerte navn.

- Mange katalogfirmaer og andre tilbydere operer i en gråsone hvor det er vanskelig å bevise direkte bedrageri. De fleste er norske, men et økende antall utenlandske firmaer opererer i det norske markedet, sier Bolstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere