RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot flodbølge-svindlere

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Sist oppdatert:
Økokrim advarer nå mot svindlere som bruker naturkatastrofen i Sørøst-Asia til å lure deg for penger. - Sjekk om organisasjonen du gir penger til eksisterer, sier politiadvokat Else Lund.

Givergleden hos det norske folk er svært stor etter katastrofen som rammet i julen. Men det er ikke alltid sikkert at pengene du har gitt kommer frem. Enkelte putter nemlig heller pengene i egen lomme, melder NRK.

- Vi har erfaring fra at etter slike typer hendelser som flodbølgekatastrofen, og også tilsvarende med 11. september i USA, så benytter mennesker seg av oppstyret for å svindle til seg penger, sier Lund i Økokrim til NRK.

Allerede har flere personer forsøkt å lure til seg penger i forbindelse med pengeinnsamlinger til flodbølgeofrene.

Det har vært meldt om falske bøssebærer, og en person ble i forrige uke plukket opp av politiet i Oslo. Også på epost og på internettsider har det dukket opp ulike svindeloperasjoner.

Mange henvender seg nå til Økokrim for å forsikre seg om at de har gitt penger til seriøse organisasjoner.

Røde Kors opplyser at deres bøssebærere har identitetskort og at bøssene er plombert. Møter du innsamlere som ikke fyller disse kravene, er det ikke sikkert at du bør åpne lommeboken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere