RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot lettjente penger

Forbrukerombudet advarer mot et canadisk firma som lokker med lettjente penger. Det fristes med en ekstrainntekt på 3.000 kroner i uken, ved å legge reklame i konvolutter.

Det canadiske firmaet Jen Mo Dane averterer både i aviser og på tekst-TV for å få nordmenn til å jobbe for seg. For å få mer informasjon om jobben må interessert sende inn 100 kroner og en ferdig frankert konvolutt til den som har rykket inn annonsen. Deretter får man et svarbrev med oppfordring til å sende ytterligere 200 kroner til firmaets adresse i Canada for å få fullstendig informasjon om hvordan man kan tjene pengene.

Flere sider ved dette opplegget er i strid med markedsføringsloven, sier Annette Asper hos Forbrukerombudet. Ombudet mener markedsføringen gir villedende opplysninger om hva tilbudet går ut på.

Forbrukerombudet har bedt Jen Mo Dane dokumentere nøyaktig hvor mye man kan tjene på å ta pakke-oppdrag for selskapet, og om det er dette man faktisk tjener penger på. Firmaet har ikke gitt noe tilfredsstillende svar.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere