RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot nettbanksvindel

Sist oppdatert:
Nå skjelver nettbankene i buksa. Svindlere har kommet opp med en ny og skummel måte å svindle penger fra nettkontoen din. Og alle kan bli lurt.

Det skriver svenske Nätverk & Kommunikation.

«Phishing»
Å svindle fra folk kontoopplysninger kalles gjerne «phishing», og den enkleste formen for denne type svindel at du får en e-post som lurer deg til å gå inn på en falsk nettside.

Denne nettsiden likner på nettbanken eller nettbutikken du er kunde i, og du blir bedt om å legge inn personlige opplysninger som kontonummer og passord på nytt.

Nå er metodene blitt enda mer sofistikerte, og gjør at selv den mest oppmerksomme kan bli lurt.

Automatiserer angrepet
Svindlerne sender ut en e-post som ser tom ut, men som i virkeligheten inneholder et program som søker på harddisken din etter bankinformasjon.

Når programmet har fått tak i denne informasjonen overskrives nettadressen til banken din med en helt annen adresse, som fører deg til et falskt nettsted som ser helt likt ut banken din.

På den måten havner du på bedragernes side selv når du skriver inn den riktige adressen i nettleseren din, eller når du klikker på en snarvei.

Dersom du skrur av Windows Scripting Host så vil ikke omdirigeringen fungere.

Scripting Host automatiserer oppgaver i Windows, og merk at dersom du skrur av denne funksjonen så vil enkelte programmer ikke virke. Her kan du lære mer om Windows Scripting Host og hvordan du skrur denne av.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere