RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot ny jappetid

Sist oppdatert:
- Jeg vil advare mot ny kjøpsfest som kan føre oss ut i nytt økonomisk uføre, sier leder i Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund, Randi Bjørgen, etter rentekuttet.Gggg

Norges Bank har i dag senket renten med 0,25 prosent til 2,25 prosent. Samtidig som det er hyggelig for vanlige husholdninger at lånebelastningen bedres advarer leder i Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund, Randi Bjørgen.

- Jeg tar dette som et tegn på bedring i økonomien slik at arbeidsplassene sikres, men jeg vil advare mot ny kjøpsfest som kan føre oss ut i nytt økonomisk uføre, sier YS-lederen.

Hun er betenkt over hvordan Norges Bank har forvaltet sitt mandat i år. - Vi har sett en uvanlig rentenedgang fra hele 7 prosent til dagens 2,25 prosent, sier Bjørgen.

- Dette bekrefter til fulle at arbeidstakerne gjennom årets moderate oppgjør har tatt sitt ansvar for å få kontroll over økonomien og konkurranseevnen slik at arbeidsplassene sikres. Jeg registrerer at næringslivet er optimistiske for neste år, men må få minne om at arbeidsgiverne selv ikke har overholdt sin forpliktelse i år om å bidra til full sysselsetting, sier YS-leder Randi Bjørgen.

Hun er bekymret for ledigheten og mener denne kunne vært unngått dersom Norges Bank tidligere hadde vurdert helheten i mandatet sitt.

Bjørgen minner om at man i 2004 står overfor store økonomiske utfordringer.

- Neste år blir tøft. Da får vi innstillingene fra Pensjonskommisjonen og fra Skatteutvalget. Antagelig vil det være for tidlig å fatte beslutninger allerede neste år på grunnlag av disse innstillingene, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere