RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot ny Lotto-svindel

Sist oppdatert:
Er du blant de 400 ”heldige” som har fått tilbud på lottosystemet Millionærlotto? - Ikke bit på, advarer Forbrukerombudet.

Det er ikke mer enn en snau uke siden «TV 2 hjelper deg» fortalte om lottosvindelen ”Universal-Lotto” som skulle sikre deg toppgevinst i Lotto.

Advarer
Nå har Forbrukerombudet mottatt flere henvendelser om et tilsvarende system som markedsføres omtrent på samme måte, nemlig lottosystemet ”Nordic Lotto Winners”.

Det hele starter med at du får et brev i posten med beskjed om at du er en av 400 heldige kandidater som er trukket ut til å få en vinnderseddel. Vil du ha premien, må du sende inn et svarskjema og vinnerseddelen, og samtidig takke ja til å bestille lottosystemet ”Millionærlotto”.

- Erfaringsmessig er det mange som biter på dette, og derfor vil vi advare folk mot å kjøpe dette systemet, sier avdelingsdirektør Gry Nergård i Forbrukerombudet.

Hun understreker at det er bedre å bruke pengene på selve Lottospillet framfor å kjøpe dette systemet som ikke virker.

- Ulovlig markedsføring
Lottosystemet som skal sikre deg toppgevinst, koster "bare" 369 kroner pluss porto.

I markedsføringen av produktet trekkes flere personer fram som heldige brukere av lottosystemet, som alle har vunnet store premier. Selskapet bruker også påstander som "Et av verdens mestvinnende lottosystemer...", "...systemløsningen med 200 % garanti" i brosjyren.

- Dette er klassisk markedsføring som vi har sett veldig mange ganger før. Å markedsføre et lottosystem som gir inntrykk av økte vinnersjanser i Lotto er ulovlig, sier Nergård.

Umulig å få tak i firmaet
Forbrukerombudet har forsøkt å komme i kontakt med firmaet, uten hell. Nordic Lotto Winners oppgir et syvsifret organisasjonsnummer, og er ikke registrert i Brønnøysundregistreret. Selskapet er heller ikke registrert i det svenske Bolagsverket.

Brevet som sendes ut til nordmenn i disse dager er underskrevet av salgssjef Hildegunn Finsrud. Forbrukerombudet har heller ikke klart å spore opp Finsrud. Mer om saken finner du på Forbrukerombudet sine nettsider.

Les flere forbrukersaker på www.tv2hjelperdeg.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere