RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot pensjonsforslag

Helsedepartementet mener forslaget til nytt pensjonssystem skaper diskriminering mellom kjønnene. De frykter en flukt av kvalifisert arbeidskraft.

"Valget av fremtidig pensjonssystem virker inn på hvilke yrker arbeidstakerne velger å gå inn i. Fordi helsesektoren er spesielt preget av en høy kvinneandel, vil vi derfor anbefale at det moderniserte folketrygdsystemet ikke diskriminerer mellom kjønnene", skriver Helsedepartementet i sin høringsuttalelse, melder Klassekampen.

Medlemmer av Statens Pensjonskasse og kommunale pensjonsordninger er gjerne sikret en pensjon som utgjør 66 prosent av sluttlønnen. Helsedepartementet advarer mot at ordningen legges om, til mer å ligne private pensjonsordninger. Gode pensjonsordninger er et viktig konkurransefortrinn når offentlige arbeidsgivere skal rekruttere arbeidskraft.

Forslaget fra Pensjonskommisjonen ble i januar sendt ut til høring. Helsedepartementet leverte sin uttalelse tidligere i sommer. Finansdepartementet er i startfasen med sitt arbeid for å utarbeide en stortingsmelding. Ifølge departementet vil den nye pensjonsordningen tidligst kunne tre i kraft 2010.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere