RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot riggboble

Sist oppdatert:
John Fredriksen og andre norske investorer har bestilt rigger for 34 milliarder. Nå advarer en Stavanger-veteran mot bobletendenser i Oslo.

Av rundt 40 oppjekkbare rigger som er under bygging i verden, står norske investorer, med John Fredriksen i spissen, bak halvparten, melder Dagens Næringsliv. Totalt har norske investorer bestilt rigger for 34 milliarder kroner.

Men fra Norges oljehovedstad, Stavanger, kommer det nå advarsler mot det som oppleves som en mulig boble i Oslo.

- Veldig mye av det som foregår i Oslo om dagen, er veldig finansielt drevet, sier Smedvig-sjef Kjell E. Jacobsen til avisen, og påpeker at det lett blir bobletendenser i offshorebransjen. Han nevner flere selskaper ved navn: Awilco, Sinvest, Petrojack og Thule Drilling.

Han mener de nye aktørene primært drømmer om å selge riggene sine videre til store amerikanske aktører som Transocean, men han mener dette er urealistisk fordi amerikanerne har sine egne rigger under bygging.

- Jeg tror at amerikanerne er mindre opptatt av det som skjer i Oslo enn det folk i Oslo tror selv, sier Jacobsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere