RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer unge mot å inngå fastrenteavtaler

Sist oppdatert:
Forbrukerøkonomer advarer unge mot å inngå fastrenteavtaler.

Onsdag setter Norges Bank trolig ned styringsrenta ytterligere, og flere enn noensinne vurderer å binde renta fordi den er så lav.

Men fastrente egner seg ikke for alle. Unge eller andre i en ustabil livssituasjon kan gå på en økonomisk smell dersom de må ut av låneavtalen, melder NRK.

Kan koste dyrt
- Hvis renta har lagt seg langt under din fastrenteavtale og du er nødt til å bryte avtalen, kan du ende opp med å måtte betale differansen, sier informasjonssjef i Nordea Thomas Sevang.

Assisterende direktør Rolf Mæhle i Sparebankforeningen advarer unge som er i en ustabil livssituasjon mot å la seg rive med i en stemningsbølge.

- Fastrente er et mer krevende produkt enn et vanlig lån med flytende rente. Jo lengre man binder renta for, jo sikrere skal man være på at man kan sitte på lånet til rentebindingsperioden er omme, sier Mæhle.

Anbefaler flytende rente
Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities anbefaler flytende rente framfor fast til de som jobber i konjunkturavhengige bransjer.

(©NTB)

Spar penger med Nettavisen:
Minrente: Bytt bank og få bedre lånevilkår
Meglerguiden: Finn billigst og best boligmegler
Mittoppdrag: Få tilbud fra håndverkere

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere