RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)

Advarsler krypler virus

Sist oppdatert:
I dag slo det beryktede Kama Sutra-viruset til. Alt oppstyret rundt viruset ser ut til å ha sørget for minimal skade.

Kama Sutra-viruset er det første virkelig skadelige viruset som har hatt massiv spredning på lang tid. Ifølge The Register har over 600.000 datamaskiner vært infisert av viruset på det verste, med en rekke infeksjoner også sporet til Norge. USA, India og Peru skal derimot være landene som har vært verst rammet.

Det ser derimot ut til at alle advarslene som har sirkulert de siste dagene har hjulpet godt. Ifølge sikkerhetsfirmaet MessageLabs er det nå bare rundt 20.000 infiserte datamaskiner på verdensbasis – bare drøye tre prosent av det var på det verste.

- Dette viruset var laget utelukkende av skadefro hensikter, i motsetning til mesteparten av virusene vi ser i dag som er interessert i å lage bakdører inn på datamaskinene til folk for å sende spam eller stjele data. Vi håper at dette ikke indikerer en tilbakekomst av de destruktive, onde virusene, sier Alex Shipp i MessageLabs til The Register.

Les flere saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere