RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advokater kjøper seg fri

Advokater betaler heller straffeavgift enn å ta obligatorisk etterutdanning. I forrige runde kjøpte 450 advokater seg fri.

Antall advokater som betaler avgiften blir trolig høyere i denne perioden. Ved inngangen til november var det registrert totalt 2175 advokater uten fullført etterutdanning, skriver Nationen.

Medlemmene i Den norske Advokatforening skal ifølge regelverket ha minst 80 timers videreutdannelse i løpet av fem år. I begynnelsen av november manglet over 1000 advokater inntil 16 kurstimer, og 130 medlemmer mer enn 64 timer.

Ifølge administrasjonssjef Ove Vigdal i Den norske Advokatforening blir antall advokater uten nok timer trolig lavere nærmere årsskiftet. Men han tror likevel at flere enn i forrige femårsperiode vil betale straffeavgiften.

Advokat Arild Humlen i Oslo er kritisk til frikjøps-ordningen. Humlen mener de som lar være å ta etterutdanningen bør havne på en offentlig disiplinærliste.

Leder Helge Aarseth i Den norske Advokatforening bekrefter at frikjøpsordningen er blitt drøftet av foreningens representantskap. Aarseth opplyser at straffegebyret er ment som et pressmiddel, og at de ikke liker at medlemmer ikke innfrir kravene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere