RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aetat fikk skrape

Aetat har fått en solid skrape etter at man valgte et kursalternativ som var 220 prosent dyrere enn billigste leverandør.

Aetat Tiltak kunne kjøpt kurstjenester for godt under 350.000 kroner. I stedet valgte man en leverandør som krevde 1,15 millioner kroner for samme tjeneste, skriver bladet Offentlig Handel.

Overtrampet var så grovt at klagenemnda for offentlige anskaffelser (Kofa) ba om en redegjørelse om hva Aetat vil gjøre for å hindre tilsvarende feil i fremtiden.

- Det er ikke ofte vi ber om slikt. Det er bare når det gjelder grove feil eller gjentakelser. I dette tilfelle dreier det seg om begge deler, sier Klagenemndas sekretær Robert Myhre til Offentlig Handel.

Aetat er felt på vesentlige punkter i loven og forskriften om offentlige anskaffelser. Det foreligger blant annet ingen notater fra påståtte forhandlingsmøter med de interesserte leverandørene.

- For Aetat som organisasjon er det svært viktig at innkjøp gjøres i tråd med regelverket. Det skal ikke være tvil om at Aetat forvalter fellesskapets midler på en betryggende og objektiv måte, sier assisterende arbeidsdirektør Yngvar Åsholt.

Han understreker at han tar Kofas avgjørelser svært alvorlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere