RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aggressiv lånereklame forbys

Sist oppdatert:
Stortinget vil ha slutt på reklame for forbrukslån som lover kundene store summer på få minutter, men ikke opplyser om hva lånet koster. Hva mener du?

Forbrukslån av typen «Lån 200.000 på 20 minutter» markedsføres aggressivt i aviser, på internett, TV og på SMS. Men kundene får ikke vite at betingelsene er skyhøye renter. Det vil SV har slutt på.

Tre av partiets stortingsrepresentanter har fremmet flere lovforslag for å hindre at enda flere får gjeldsproblemer, skriver Aftenposten.

Er det riktig å forby agressiv markedsføring av forbrukslån?
Ja, det var på tide
Ja, er selv blitt bondefanget
Nei, såpass må vi tåle
Bryr meg ikke

Se resultat

Alle partiene på Stortinget støtter forslaget om å be Regjeringen «fremme forslag til lovendringer som styrker kontrollen av form og innhold i markedsføringen av usikret kredit, slik at de reelle betingelsene for kunden kommer klart frem».

Justiskomitéen ber om økt kontroll av usikret kreditt både i form av forbrukslån, betalingsutsettelse og kontokreditt «som ikke i tilstrekkelig grad gir informasjon om rentenivå og pris».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere