RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aker Kværner-hopp etter mediehaussing

Sist oppdatert:
En avisartikkel om et mulig salg av Aker Kværner bidrar til å løfte Oslo Børs onsdag. Også børs-jojo Jinhui trekker børsen opp.

Det er mye blått å se på Oslo Børs ondag. Alle børssluggerne står i pluss, og trekker hovedindeksen opp med hele 1,21 prosent. Børsen endte på 222,80 poeng.

Kjell Inge Røkkes selskaper er i fokus, etter at Dagens Næringsliv i dag skrev at Aker Kværner kan være i ferd med å bli solgt til General Electric.

Det ble først innført børspause i aksjen, men denne ble så opphevet. Aker Kværner er opp 5,26 prosent til 150 kroner. Også Aker og Kværner, som direkte og indirekte har store eierandeler i Aker Kværner, stiger på meldingen.

Jinhui Shipping topper dagens vinnerliste, i tillegg til å ligge i topp tre av de mest omsatte aksjene. Selskapet er opp 9,55 prosent, til 17,20 kroner. Børssprettet skyldes sterke kvartalstall i dag. Selskapet lever fett på frakt i Asia, drevet opp av boomen i Kina.

Seismikkselskapet GGS ligger også høyt oppe på vinnerlisten, med en oppgang på 9,29 prosent. Hovedårsaken er store innsidekjøp.

Fiskeselskapet Domstein stiger tre prosent, etter å ha lagt frem kvartalstall onsdag morgen.

Norsk Hydro, DnB NOR og Storebrand stiger alle markant. Også Tomra, Yara og Eltek hopper til værs.

På toppen av taperlisten ligger Green Reefers, med Solvang hakk i hæl. Aktiv Kapital, Stolt Offshore og TGS-Nopec er de mest omsatte selskapene i rødt, men disse ligger langt ned på listen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere