RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aker Kværner til værs blå børs

Sist oppdatert:
Etter spekulasjoner om oppdeling og refinansiering stiger Aker Kværner kraftig på Oslo Børs. I likhet med Ementor og Smedvig, trekker selskapet børsen opp til rekordnivåer.

I helgen kunne man lese i Finansavisen om en mulig oppdeling av Aker Kværner, der selskapet skulle deles inn i tre ulike deler. Like før børsåpning kom selskapet med en melding, der de opplyste om at ulike modeller for refinansiering fortsatt ikke var på plass.

Tidligere mandag formiddag kom det også melding om at Aker Kværner har inngått en pulpingkontrakt i Brasil, verdt over 200 millioner norske kroner.

Fearnley Fonds tar ifølge TDN Finans opp anbefalingen på selskapet til kjøp.

Aker Kværner stiger kraftig på spekulasjonene, og endte dagen 7,02 prosent i pluss. Ikke siden juli 2002 har kursen ligget så høyt.

En annen av dagens vinnere er Smedvig, som steg på nyheten om en forlengelse av kontrakten for den halvt nedsenkbare boreriggen "West Venture" med Norsk Hydro. Avtalen har en verdi på en milliard kroner. Smedvig endte opp 9,17 prosent.

De teknologirelaterte selskapene på Oslo Børs var stort sett blå over hele linjen.

Børs jo-jo Opticom er har lagt på seg 2,86 prosent i løpet av dagen, etter nyheten om at investor Jan Haudemann Andersen har kjøpt seg opp i selskapet. Haudemann Andersen er nå Opticoms tiende største aksjonær.

Ementor har steget 4,86 prosent på ikke børs-spesifikk informasjon. Det ble fredag kjent at fond forvaltet av DnB Investor kjøpte 1.651.900 aksjer i Ementor. DnB Investor sitter nå på 5,21 prosent av aksjene i selskapet.

Tandberg endte opp 1,24 prosent. Fast Search & Transfer er opp 0,69 prosent, etter at selskapet vant i striden om en gammel søkebrikke. Saksøkerne MRT Micro ble i tillegg bøtelagt for misbruk av rettssystemet.

Tankratene stiger fortsatt, og driver Frontline opp 0,98 prosent. Stolt-Nielsen stiger kraftig, og er opp 3,93 prosent. Sterkt marked for kjemikalietankere og positiv restrukturering i Stolt Offshore gjør sitt for å holde kursen høy.

Blant de få store selskapene som synker er RCCL og Golar LNG, med respektive 1,49 og 0,18 prosent.

Hovedindeksen på Oslo Børs steg med 0,64 prosent, og stoppet på 184,30 poeng. Det er 55 selskaper på taperlisten, mens 74 ligger på vinnerlisten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere