RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aker/Kværner-fusjonen gjennomført

(Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX)
Den planlagte sammenslåingen av virksomheter i Kværner og Aker RGI er nå formelt gjennomført.

– Med dette ligger alt til rette for Akers videre satsing på industri. Vi er mer enn 41.000 ansatte over hele verden og dermed landets største industrikonsern. Med utgangspunkt i vår hjemlige industritradisjon, skal vi skape verdier ved å utvikle de enkelte virksomhetene videre både i Norge og internasjonalt, sier Leif-Arne Langøy, konsernsjef i Aker ASA i en børsmelding i dag.

Det nye Aker ASA har kontrollerende eierposter i de børsnoterte selskapene Aker Yards ASA og Aker Kværner ASA. I tillegg eier Aker ASA Norway Seafoods, Dexion og en rekke mindre selskaper.

I utgangspunktet vil Aker ASA være heleid av Kværner ASA, men Kværner ASA vil dele ut sin beholdning av stemmeberettigede Aker-aksjer til sine aksjonærer. Det er planlagt at denne utdelingen skal skje i begynnelsen av september, samtidig som Aker ASA søkes børsnotert.

Som følge av fusjonen, har Aker RGI AS og Kjell Inge Røkke redusert sin eierandel i Kværner ASA fra 74,8 prosent til 67,8 prosent av aksjene som Kværner ASA ikke eier selv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere