RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aksje-eksperter tror på oppgang

Sist oppdatert:
DN`s ekspertpanel på aksjer spår en edruelig oppgang på Oslo Børs i 2004, og mener børsfesten fra 2003 ikke vil gjenta seg i året som kommer.

Det er NHO-president Jens Ulltveit-Moe, meglersjef Mads Syversen, forvalterne Kristoffer Stensrud og Ragnhild Wiborg og investorene Erik Sture Larre og Øystein Stray Spetalen enige om. De utgjør panelet der Dagens Næringsliv har innhentet angivelig kloke ord om utviklingen i aksjemarkedet.

Renteøkningen

Aksje-ekspertene spår at hovedindeksen i 2004 vil utvikle seg motsatt av fjoråret. Vi vil få en sterk start, men så kommer renteøkningen som gjør at 2004 ikke blir noe nytt festår a la 2003.

Men forvalterne Kristoffer Stensrud og Ragnhild Wiborg utelukker likevel ikke at vi kan oppleve all time high på Oslo Børs i løpet av året.

Fortsatt høy oljepris

Panelet mener de beste kjøpskandidatene er å finne innen offshore, en sektor som vil få et løft av en fortsatt høy oljepris.

Odin-direktør Ragnhild Wiborg spår kraftig oppgang for oppdrettsgiganten Fjord Seafoods og tror selskapet kan tredoble sin verdi.

Doblingskandidater

- Smedvig og Farstad er klare doblingskandidater, det samme gjelder Golar Ing. Frontline kan gå 50 prosent. Hydro kan gå 30 prosent, uttaler Wiborg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere