RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aksjonærnekt mot Røkke

(TV 2 Nettavisen/Bård Ove Molberg)
Sist oppdatert:
Flere tidligere minoritetsaksjonærer i Norway Seafoods vil ikke inngå et forlik med Kjell Inge Røkke, som tvangsinnløste aksjonærene for over fem år siden.

- Etter fem og et halvt års kamp i rettsapparatet for å få riktig pris på Norway Seafoods, forstår jeg ikke hvorfor vi skal kaste inn håndkledet og gi oss før saken skulle få sin endelige avgjørelse i retten, sier investor og fisker Bertin Torgersen til Dagens Næringsliv.

Torgersen er en av de rundt 100 aksjonærene som venter på et endelig utfall av saken. Nå er saken utsatt etter at minoritetsaksjonærene like før jul ble anbefalt å inngå et forlik på 59,30 kroner per aksje.

Både Four Seasons Private Equity, som overtok SND Invest i 2003, og næringsdepartementet har godtatt tilbudet. De to er størst av de tidligere aksjonærene. Rundt halvparten av de øvrige 100 minoritetsaksjonærene har akseptert.

Røkkes forlikstilbud forutsetter imidlertid at samtlige tidligere aksjonærer godtar tilbudet. Torgersen, som hadde flest aksjer av de 100, sendte onsdag avslag på forliket. Han sier han vet om minst tre-fire andre større småaksjonærer som også vil avslå.

Torgersen ønsker nå å vite hvem som tok initiativ til forliket og hva de ulike advokatene får betalt for å anbefale det, spesielt siden han mener det var hast med å inngå et forlik som var dårlig. Røkkes personlige økonomi, som har vært gjennom en turbulent fase, ser fiskeren og investoren på som et risikomoment.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere