RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ålesund-redere stikker mer i lommen

Sist oppdatert:
Styreformann Sverre Farstad og hans familie benytter børsoppgangen til å sikre seg nok en fet gevinst i Ålesund-rederiet Farstad Shipping.

Det siste året har aksjekursen i et av Norges største supplyrederier doblet seg i verdi. Nå selger Sverre Farstad og hans familie tre millioner aksjer for 205 millioner kroner.

- Vi gjør det fordi det er lett å plassere. Det er stor interesse for aksjen. I utgangspunktet hadde vi ikke tenkt så mye på det, men det var en del store takere, blant annet Folketrygdfondet. Historisk sett er dette en veldig tilfredsstillende kurs for oss, men det har ikke noe med at vi ikke tror kursen vil gå videre. Det var også et ønske fra familien om å investere i andre virksomheter, sier Sverre Farstad til nyhetsbyrået TDN Finans.

Det er familieselskapet Tyrholm & Farstad som selger. Selskapet reduserer med dette salget sin eierandel fra 48,2 prosent til 40,5 prosent. I januar solgte Farstad-familiens investeringsselskap to millioner aksjer.

Farstad-aksjen har steget kraftig, fra cirka 34 - 40 kroner for et år siden, til dagens nivå i underkant av 70 kroner. Siden bunnen i 1993, har supply-rederiets aksjekurs steget 1400 prosent.

Farstad-familien føyer seg inn i rekken av rikfolk i aksje-Norge som benytter den seneste tidens kraftige oppgang til å selge unna.

Dagens innsidesalg kunne ha vært bedre mottat på børsen. Farstad-aksjen er ned 3,5 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere