RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alitalia er bagasje-versting

Sist oppdatert:
Italienske Alitalia er det selskapet som er dårligst på å passe på flypassasjerenes bagasje. Turkish Airlines er best, mens SAS ligger midt i mellom.

I løpet av august kom 4,6 prosent av Alitalias bagasje på feil fly eller rett og slett forsvant, skriver Dagens Industri.

Hos Turkish Airlines forsvant bare 0,44 prosent av bagasjen, viser en undersøkelse gjort av flyselskapenes Europaorganisasjon AEA.

85 prosent blir funnet
Air France, British Airways og Lufthansa lå alle på bunnlisten i august, med mellom 2 og 3 prosent i bagasje-svinn. SAS ligger midt i mellom bunnen og toppen, med 1,1 feilprosent på sin transportert bagasje.

Ifølge AEA blir 85 prosent av all bortkommen bagasje funnet igjen, og levert til eierne i løpet av 48 timer.

SAS god på punktlighet
Når det gjelder å holde tider, er SAS høyt oppe i Europatoppen. Det aller punktligste selskapet er ifølge auguststatistikken rumenske Tarom Airlines, tett fulgt av Icelandair og Finnair.

Også her utmerker Alitalia seg på bunnlisten. Sammen med portugisiske TAP, greske Olympic og Spanair er topper de listen over de minst punktlige selskapene. Over halvparten av TAPs flyavganger var over 15 minutter forsinket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere