RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Altinex Oil sikrer seg ny andel

Det nye norske oljeselskapet Altinex Oil kjøper seg andeler i oljefunnet Enoch i Nordsjøen.

Alitinex Oil AS har inngått en avtale om kjøp av Total E&P Norge AS sine andeler i det nye oljefunnet Enoch, melder selskapet i en børsmelding.

Enoch-funnet starter i et område i Nordsjøen rett vest for Stavanger og strekker seg videre inn på britisk kontinentalsokkel.

Utvinnbare reserver fra Enoch-funnet er ventet å være 15 millioner fat. Enoch bygges ut fra engelsk side med en havbunnsløsning som knyttes til Brae-plattformen. Oljen eksporteres via Forties-rørledningen til Cruden Bay, mens gassen blir solgt offshore til Brae. Produksjonsstart på Enoch er planlagt til høsten 2006 og vil gi Altinex en dagsproduksjon på 500-600 fat per døgn.

- Kjøpet av Enoch-funnet er en viktig milepæl i selskapets oppbygging av en portefølje av produserende felt. Selskapet kjøpte for kort tid siden en andel i Flyndre-funnet og har planer om å kjøpe ytterligere feltandeler i tiden som kommer. Med Enoch-funnet følger vi vår strategi om å være en aktiv deltaker i utbyggingen og produksjon fra småfelt på norsk sokkel, sier styreformann Brian Jepseni selskapets børsmelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere