RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amersham-rally dro børsen

Sist oppdatert:
De europeiske børsene fikk en tøff fredag, men her hjemme sørget General Electric for å sende Amersham til himmelen.

Oslo Børs gikk stikk motsatt av resten av de europeiske børsene fredag. Meldingen om at General Electric tilbyr seg å betale 66 milliarder kroner for samtlige aksjer i den norsk-britiske farmasi-kjempen Amersham satte fart på investorene.

Amersham-kursen spratt opp 13,9 prosent og stoppet på 87,75 kroner. Så høyt har ikke aksjen vært på halvannet år.

Opp på gode tall

Dagens andre rakett ble datasikkerhetsselskapet Norman. En travel virushøst har gitt selskapet pene resultater i tredje kvartal. Investorene viste sin glede ved å sende kursen opp 12,94 prosent.

Selv om ingen andre aksjer kunne måle seg med Norman og Amersham blåste det en god vind over mange av selskapene på Oslo Børs. Frontline er igjen å finne på vinnerlisten, med en oppgang på 2,3 prosent.

Opp gikk det også for Tandberg Television, som endte dagen 3,1 prosent over åpningen. Bankene DnB og Gjensidige Nor steg rundt to prosent.

Rømmer fra Opticom
PGS har hatt noen gode dager, men fredag la investorene på spring igjen. Aksjen falt ned 8,4 prosent til 7,40 kroner.

Opticom endte høyt på taperlisten etter at Thomas Fussel igjen har solgt ut store mengder aksjer. Fussel har nå solgt unna halvparten av aksjene sine i det norske teknologiselskapet og det er lite som tyder på at salget er avsluttet med dette.

Meldingen fikk kursen til å falle kraftig. Nærmere bestemt 5,16 prosent.

Mer venting
Tomra måtte også på taperlisten etter at det igjen har kommet negative meldinger fra Tyskland. Det varslede pantedirektivet er utsatt og dermed tar det enda lenger tid før Tomra får innpass. Aksjen falt 3,45 prosent.

Hovedindeksen endte dagen opp drøye en prosent til 152,14 poeng. Dermed har Oslo Børs steget 3,16 prosent den siste uken og i overkant av 32 prosent siden nyttår.

Det ble kjøpt og solgt aksjer for 2,5 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere