RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anbefaler smøring i utlandet

NHO reagerer på at flere ambassader oppfordrer norske bedrifter til å bruke uakseptable metoder. Førti prosent av norske eksportbedrifter har brukt smøring i utlandet.

En av tre ambassader vurderer å anbefale norske bedrifter å tilpasse seg lokal praksis, selv når slik praksis vil være uakseptabel i Norge. Det kommer fram i en undersøkelse som NHO har gjennomført i samarbeid med Tina Søreide ved Christian Michelsens Institutt i Bergen.

- At en tredjedel av ambassadene er villige til å anbefale norske bedrifter å bruke uakseptable metoder, er en tredjedel for mye. Slike råd skal man ikke få fra norske myndigheter, sier Erik Lundeby, etikkansvarlig i NHO, ifølge NHOs nettside.

I undersøkelsen kommer det fram at nærmere seksti prosent sier korrupsjon aldri er akseptabelt, mens nærmere tjue prosent synes det er greit hvis det ikke finnes noe annen måte å operere på i markedet.

Undersøkelsen ble ifølge NHO gjennomført ved dybdeintervjuer med sju bedrifter, og spørreundersøkelser med 82 svar fra bedrifter og 24 svar fra norske ambassader i land utenfor OECD. Store bedrifter som Statoil, Telenor, Jotun, Aker Kværner og Det Norske Veritas har deltatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere